Az alábbi receptben megmutatjuk, hogyan tudod egy kicsit feldobni a hétvégi ebédek jellegzetes köretét, a jól megszokott sült krumplit. Ezt a verziót is tálalhatod köretként, de a vegán, vegetáriánus étrendben akár főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- 100 g friss medvehagyma (vagy ha már nem találsz, bazsalikom)
- 100 g kesudió
- 1/3 csésze olívaolaj
- fél teáskanál só
- néhány szem krumpli
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra.
- Tedd a medvehagymát, kesudiót, olívaolajat és sót a robotgépbe, és keverd addig, míg krémes állagú pestót kapsz
- Vágd be a krumplikat mélyen, és sűrűn
- Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd őket 25 percig
- Majd kend meg őket a pestóval és tedd vissza még öt percre a sütőbe
Jó étvágyat!
Forrás: Instagram