A kelbimbó hazánkban nem örvend túl nagy népszerűségnek, pedig nagyon sokféleképpen elkészíthető és finom zöldség. Ráadásul nagyon egészséges is: sok benne a C-vitamin, ami segít a szervezet egészséges működésének fenntartásában, és K-vitamin, ami a csontokra van jótékony hatással. 100 gramm kelbimbóban mindössze körülbelül 43 kcal van, így bátran fogyaszthatjuk akár vacsorára is. Íme egy recept, ami egy kicsit túlmutat az unalmas párolt kelbimbón:
https://www.instagram.com/p/BpkJ10ZHP-U/?utm_source=ig_web_copy_link
A kelbimbót pucoljuk meg, rakjuk egy tepsibe és öntsük le 2 evőkanál olajjal, 2 evőkanál balzsamecettel, 2 teáskanál mézzel, sóval, borssal. Keverjük össze, majd tegyük a sütőbe 15-20 percre, 225 °C-ra. Fogyaszthatjuk köretként, vagy akár magában is.
Forrás: Instagram