Hozzávalók 4 adagra
- 5 közepes db alma
- 3.5 dkg cukor vagy amit helyette használsz
- 2 db fahéjrúd
- 1 ek szegfűszeg
- 0.5 citromból nyert citromhéj
- 1.5 dl tejföl
- 1.5 dkg finomliszt
- 1 l víz (kb.)

Elkészítés
- Az almát megpucoljuk, kockára vágjuk.
- Egy lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és belereszeljük a citromhéjat.
- 15 percig főzzük, míg az alma nagyjából megpuhul.
- Közben a tejfölt kikeverjük a liszttel, és hozzámerünk egy merőkanálnyi főzővizet, majd csomómentesre keverjük.
- Visszaöntjük a levesbe, és még 5 percig főzzük
A recept forrása: nosalty
