HIRDETÉS
VITAL MAGAZIN
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
  • RENDELD HÁZHOZ!
No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
  • RENDELD HÁZHOZ!
No Result
View All Result
VITAL MAGAZIN
No Result
View All Result
Kezdőlap Táplálkozás mentes

Aszalt gyümölcs készítése

Aszalt gyümölcs készítése

Akinek erre sem ideje, sem energiája nincs, annak a gyógynövényboltokban árusított aszalt gyümölcsök igen széles választékát tudjuk ajánlani. A folyamatosan ellenőrzött, ezért megbízható termékek olyan egzotikumokat is kínálnak, amelyeket magunk nem tudnánk elkészíteni.

A füge és a datolya gazdag rosttartalma nagyon hasznos és egészséges, a mangó, a papaja, az ananász pedig ásványi anyag-tartalmával segítheti a szervezet karbantartását.

Ha van időnk

A hibátlan, egészséges, érett gyümölcsöket válogatás után alaposan megmossuk és lecsepegtetjük. Lazán szétterítve tegyük ki a napra. Rendszeresen forgassuk, ellenőrizzük, és a barnára aszalódott darabokat vegyük ki, hiszen ezek annyira kiszáradtak, hogy azokat később már nem tudjuk felhasználni. Erről az ingyenes, energiakímélő, természetes módszerről már lemaradtunk, de a sütő mindig rendelkezésünkre áll. A rácsra terítsünk egy sűrűn kilyuggatott sütőpapírt, és erre terítsük a mosott, válogatott gyümölcsdarabokat. Alacsony (kb. 50 °C) hőmérsékleten kezdjük szárítani, majd fokozatosan emeljük 75 Celsius-fokig, így nem fognak a gyümölcsök kifakadni, nem veszítik el hirtelen a levüket, tehát nem lesznek rágósak. Ez a módszer túlságosan munka- és energiaigényes, hiszen 8-10 óráig is eltarthat.

Aszalt szilva

A legrégebbi idők óta ismert. Csak a magvaváló, késői érésű fajták alkalmasak erre, mint például a besztercei szilva. Az egyetlen, amit egészben aszalunk, nagyon óvatosan, lassan, mert ha megreped, elfolyik a leve, ezért rágóssá és fogyaszthatatlanná válik. Egy kiló szilvából egy hét alatt lesz 30-40 dkg aszalt gyümölcs.

Aszalt almaszeletek

Az őszi és téli érésű fajták javasoltak aszalásra. A sokáig fán hagyott almák közül az egészséges darabokat válogassuk ki, és mossuk meg. Hámozzuk meg, vágjuk ki a magházat, majd szeleteljük fel, tegyük azonnal 2%-os citromos vízbe, hogy ne barnuljon meg. Negyedórás áztatás után csepegtessük le, majd szellősen terítsük a sütőpapírra. Három-négy napos folyamatos, óvatos szárítás után egy kiló almából 10-15 dkg csemegét készíthetünk.

Aszalt barack

Mind a kajszi-, mind az őszibarack alkalmas szárításra. Gondos válogatás után felezzük meg a barackokat, és vegyük ki a magjukat. Mossuk meg, és az almához hasonlóan negyed óráig citromos vízben áztassuk. A lecsöpögtetett fél barackokat bőrös felükkel lefelé terítsük szét a sütőpapíron. Így 5-6 nap alatt egy kiló gyümölcsből elkészül 12-15 dkg.

Nem mindegy!

Sokan nem tudják, hogy mi a különbség az aszalt és a kandírozott gyümölcs között. Az eltérés elsősorban az elkészítés módjában keresendő. Az aszalt gyümölcsöket mindenféle egyéb anyag hozzáadása nélkül csupán szárítják. A kandírozás nem más, mint a termések cukorszirupban való felfőzése, áztatása, majd szárítása. Az aszalt gyümölcsök nagy előnye, hogy nemcsak finomak és mutatósak, de egészségesek is. Nem hizlalnak, gyerekeknek is ehetik. Felhasználásuk előtt áztassuk vízbe. Sültek, húsok mellé is tálalhatjuk.

 

Cimkék: almaásványianyagaszalt gyümölcsdatolyafügegyümölcs szárításmangópapajaszilva

Előző bejegyzés

Kínzó gyomorbajok, enyhítő diéták

Következő bejegyzés

Mézet a hajra

Következő bejegyzés
Mézet a hajra

Mézet a hajra

FACEBOOK

Legfrissebb bejegyzések

Ha csak a sült galambot várod

2021. január 25.
Így fertőtlenítünk a járványügyi helyzet hatására

Így fertőtlenítünk a járványügyi helyzet hatására

2021. január 22.
Beszéljünk a futók térdfájdalmairól!

9 dokumentumfilm, ami segíthet változtatni

2021. január 22.
Bőrmegújítás biztonságosan

Bőrmegújítás biztonságosan

2021. január 20.
VITAL MAGAZIN

Kövess minket

Kategóriák

  • Alakformálás
  • anti-aging
  • Beauty
  • bőrápolás
  • celeb
  • család
  • egészség
  • egészséges életmód
  • Egyéb
  • Életmód
  • fashion
  • fitnesz
  • fogyókúra
  • futás
  • gyógyítás
  • háziállat
  • hírek
  • horoszkóp
  • interjú
  • Jó formában
  • jóga
  • koronavírus
  • mentes
  • méregtelenítés
  • méregtelenítés
  • mozgás
  • öko
  • outdoor
  • program
  • Promóció
  • psziché
  • recept
  • Sikertörténet
  • Sport
  • szépségápolás
  • tanulás
  • Táplálkozás
  • tudatos étkezés
  • utazás
  • vegán
  • zsírégetés

Legfrissebb hírek

Ha csak a sült galambot várod

2021. január 25.
Így fertőtlenítünk a járványügyi helyzet hatására

Így fertőtlenítünk a járványügyi helyzet hatására

2021. január 22.
Beszéljünk a futók térdfájdalmairól!

9 dokumentumfilm, ami segíthet változtatni

2021. január 22.
Bőrmegújítás biztonságosan

Bőrmegújítás biztonságosan

2021. január 20.
Ragyogó és csillogó ajkak – az új Labello ajakápoló olajoknak köszönhetően

Ragyogó és csillogó ajkak – az új Labello ajakápoló olajoknak köszönhetően

2021. január 20.
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Általános szerződési feltételek
  • Cookie

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
  • RENDELD HÁZHOZ!

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások További információ a cookie-kezelésről