Az avokádó trópusi gyümölcs, telítetlen zsírsavakban gazdag, sok benne a vitamin, a kálium és a magnézium is. Jó hatással van a szív-, és érrendszeri problémákra és kiváló antioxidáns. Téli időszakban kedvező áron kapható zöldségeseknél, szupermarketekben. Több fajtájával, a zöld, sima héjú, vagy a sötét, rücskös héjú avokádóval találkozhatunk itthon is. Néha nem egyszerű eldönteni, hogy az általunk választott darab fogyasztható-e: még éretlen vagy épp már túl érett avokádót vásárolunk-e meg. Van pár tippünk számotokra, hogy ez ne legyen kérdés a jövőben.
A titok az avokádó cipkájában rejlik.
- ha nem tudod könnyedén leszedni a gyümölcsről, akkor még túl éretlen
- ha könnyedén le tudod szedni, és alatta fehér, akkor pont jó, fogyasztásra alkalmas
- ha könnyedén le tudod szedni, de alatta barna, akkor már túlérett a gyümölcs, fogyasztásra alkalmatlan
Próbáld ki te is ezt a módszert, nekünk eddig bejött!
https://www.instagram.com/p/BqK3RVCATyc/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram