Könnyű, laktató és ami a fő: brutálisan gyorsan összedobható saláta, amit akár magában akár ázsiai húsok mellé is bátran fogyaszthatunk. A mogyorós szósszal pedig egyenesen isteni!
4 főre:
200 g vadrizs
1 szál sárgarépa
1 szál zellerszár
100 g bambuszrügy (konzerv)
3 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 db kis piros chili
¼ fej lilakáposzta
1 db pritaminpaprika
1 tk szárított chilipehely
1 ek barna cukor
1 tk szójaszósz
150 ml kókusztej
2 ek mogyoróvaj
1 ek mogyoróolaj
só
A vadrizst dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük előírás szerint, majd megvárjuk, amíg kihűl. A zöldségeket összevágjuk, ahogy tetszik, a répát meghámozzuk és lereszeljük. A zöldségeket és a vadrizst összekeverjük és ízlés szerint sózzuk.
A mogyoróvajat, a mogyoróolajat, a kókusztejet, a szójaszószt, a barna cukrot és a chilipelyhet habverővel homogén állagúra keverjük és ezzel a satay szósszal kínáljuk a salátát.
Forrás: streetkitchen