Ez a keksz teljesen liszt- és cukormentes, tehát nyugodtan fogyaszthatják diétázók is.
Ha már régóta árválkodik a konyhában egy-két érett banán, de nincs szíved kidobni, készíts belőle egészséges nassolnivalót!
Az édes ízt az érett banán fogja adni, de édesszájúak megbolondíthatják mézzel vagy ízlés szerint valamilyen cukorpótlóval.
Sütőben negyed óra alatt elkészül, a hozzávalók pedig szinte biztos, hogy megtalálhatóak a legtöbb háztartásban.
A banán mellé kerülhet reszelt alma is, viszont ilyenkor érdemes több zabot használni, ami felszívja a nedvességet, és jobban formázhatóvá teszi a kekszeinket.
Hozzávalók:
- 1-2 érett banán
- 10 dkg zabpehely (érdemes az apróbb szeműt választani)
- fahéj ízlés szerint
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A banánokat egy villa segítségével pépesítjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, a kakaóport és a fahéjat. Jól összedolgozzuk, majd a kész tésztából apró gombócokat formálunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lelapítgatjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg szépen megsül.
Megvárjuk, míg kihűl, és már fogyasztható is!