Most elkészítettem újra, tejmentesen, gluténmentesen, “szafisítva”. Csak menet közben meggondoltam magam, és kicsit leegyszerűsítettem – az eredetileg is tök egyszerű – receptet, így most tortaformában készült.
ITT találjátok a korábbi receptet.
Hozzávalók az alaphoz:
(18 cm-es formához)
- 125 g zabpehely
- 15 g kakaópor
- fél citrom leve (kb. 40 g)
- reszelt citromhéj
- csipetnyi só
- édesítő ízlés szerint (nálam kb. 20 g négyszeres erejű)
- kb. 40 g kókusztejszín
- kb. 50 g víz
A krémhez:
- 2 dl kókusztej
- 30-35 g Szafi Free vaníliás zabpuding por
- édesítő ízlés szerint
- reszelt citromhéj
- 100 g Violife vegán “krémsajt”
Az alap hozzávalóit aprítógépbe tesszük, és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt formába nyomkodjuk, hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit – a krémsajt kivételével – összefőzzük, kihűtjük, majd kézi habverővel belekeverjük a krémsajtot is. (Én 30 g zabpuding porral készítettem, így is jól lehetett szeletelni, de egy kicsivel sűrűbbre készítve hamarabb vágható lesz.)
Ráöntjük az alapra és hűtőbe tesszük legalább egy éjszakára. A tetejét lime szeletekkel és kakaóbabtörettel díszítettem.
Szénhidrát és kalória:
Az egész adag kb.: 118 g ch és 1030 kcal.
Forrás: Fittkonyha