Több dologra kell odafigyelni egyszerre.
A kifutón magabiztosan lépdelő, hosszú lábú, vékony fehérneműmodellek láttán a legtöbb nőnek nem a gyönyörködés, hanem a bűntudat jut az eszébe. A nők a legkritikusabb testrészüknek a feneküket tartják, ezért sokan berzenkednek attól, hogy rövid shortot vagy éppen tangát húzzanak. Egy amerikai személyi edző, Michael Blauner a Victoria’s Secret modellek trénere azonban megosztotta szaktudását, hogy bebizonyítja: bárki elérheti a tökéletes fenékformát – írja az ausztrál PopSugar nyomán a Femcafé.
Persze a kifutón feltűnő hölgyek is hónapokig szigorú edzés- és étrendtervet követnek. Edzőjük, Blauner tanácsait megfogadva azonban bárkinek lehet tökéletes popsija. Az edző azt mondja, hogy a hátsó tónusozására valóban a guggolás, kitörések és planking gyakorlatok a legjobbak, de emellett rengeteg kiegészítő gyakorlat van, ráadásul az sem mindegy, milyen arányban és hogyan végezzük őket.
https://www.instagram.com/p/BpHgzEAgQdm/?utm_source=ig_web_options_share_sheet
A tréner a különböző edzéstechnikákat keveri össze, beleértve a saját testtömeggel végezhető gyakorlatokat, súlyemelést, jóga pozíciókat és a kardiót. “Szükség van ellenállási gyakorlatokra annak érdekében, hogy az izmokat stimuláljuk, ez lehetővé teszi számukra, hogy kondíció folyamatosan fejlődjön és a test tónusosabb legyen. Ez az edzés kemény, de nagyon gyors” – vallja a szakember.
A titok valójában pofonegyszerű: a nagy mennyiségű guggoló gyakorlatot és kitöréseket kell variálni 4×8-as sorozatokban, majd levezetni a farizmokat megfeszítő, ugyanilyen mennyiségű lábemelésekkel, majd 5 perc különböző technikájú plankinggel. A fitneszguru a mérsékelt kardio támogatója, mivel ha túlzásba viszik a hölgyek, akkor kevésbé tudják fenntartani az izomnövekedést. Azt ajánlotta, hogy gyors tempóban, kb. 15 percet fussunk, hetente két-három alkalommal. Blauner továbbá azt hangsúlyozza, hogy a megfelelő táplálkozásra is fordítsunk gondot. Étrendünkben kapjon hangsúlyos szerepet a protein, de kis mennyiségű szénhidrátot és egészséges zsírokat is fogyasszunk.