Őszi különlegesség, melyből finom morzsasüti készíthető.
Elkészítési idő:
Hozzávalók:
- birsalma 2 darab
- vaj 70 gramm
- juharszirup 8-10 evőkanál
- almalé 250 mililiter
- barna cukor 30 gramm
- liszt 70 gramm
- fahéj 1 teáskanál
- vaníliás cukor 1 evőkanál
- só 1 csipet
Leírás:
Olvassz fel 20 gramm vajat, tedd bele a karikákra vágott birsalmát és a szeletek mindkét felét párold 2-2 percig. Add hozzá a juharszirupot, karamellizáld, majd és az almalével leöntve főzd 6-8 percig, amíg a birsszereletk puhák nem lesznek, ugyanakkor még nem esnek szét.
Tedd a birsszeleteket egy olyan serpenyőbe, amit a sütőben is használhatsz. (Ha nincs ilyened, megteszi bármilyen tortaforma is.)
Gyúrd össze a maradék 50 gramm vajat, a cukrot, a lisztet, a fahéjat, a csipet sót és a vaníliás cukrot. Csippents le belőle kisebb darabokat és morzsold az ujjad között a birsszeletekre. Süsd 180 fokon 25-30 percig.