A sima banános muffint valószínűleg sokan jól ismeritek már, mert egyszerű, gyors, és jócskán barnuló banán is előfordul sokunk konyhájában. A femina.hu receptje egy olyan verzió, ami ugyan eggyel lejjebb van az egészség-skálán, cserébe viszont valamivel izgalmasabb. A hozzávalók elméletileg 12 darabhoz vannak, de a előfordulhat, hogy több is kijön ennyi tésztából.
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2 db banán
- 1 db tojás
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsoki
- 2 evőkanál kakaó
- 10 dkg vaj
- 2.5 dl tej
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
előkészítési idő: 10 perc
elkészítési idő: 20 perc
Elkészítés:
A csokit vágd kisebb darabokra, és rakd egy tálba. Keverd el a liszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a kakaóval és a sóval. Egy másik edényben villával jól nyomkodd össze a banánt, add hozzá a tojást, a tejet, a cukrot és az olvasztott, de nem meleg vajat. Forgasd össze a két keveréket, és dolgozd simára a masszát.
A muffinformákat béleld ki papírral, és töltsd bele a tésztát háromnegyedig. Azért ne rakd tele, mert a muffin sülés közben tovább nő. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tűpróba során a sütibe szúrt tűre vagy késre nem tapad massza, a tészta elkészült. Ha kihűlnek a muffinok, szedd ki a papírból, majd porcukorral megszórva kínáld.