Hozzávalók:
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 1 kg csirkemellfilé
• 2 db pritaminpaprika
• 1 db cukkini
• 1 kókusztej
• só, bors
• curry
Elkészítés:
A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és kókuszzsíron vagy extra szűz olívaolajon megdinszteljük. A megdinsztelt hagymára borítjuk az apróra kockázott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra kockázott cukkinit és paprikát. Sóval és borssal ízesítjük, majd ráöntünk annyi kókusztejet, hogy éppen ellepje. Alacsonyabb fokozaton hagyjuk főni, gyakori keverés mellett, amíg a hús és a zöldség is puha nem lesz. A curryt csak a legvégén adjuk hozzá ízlés szerint. Óvatosan adagoljuk, mert a túl sok currytől csípős lesz. Vegák és vegánok hús helyett készíthetik tofuval is.
Ha szívesen olvasnátok még több receptet, ide kattintva tudjátok megrendelni a júniusi Vital Magazint.