Joghurtos avokádósaláta póréhagyma csírával
Hozzávalók:
- 50 g Spar Natur Pur Bio Póréhagyma csíra
- 2 db nagyobb sárgarépa
- ¼ fej káposzta
- 40 g friss madársaláta
- 2 avokádó
- 1 citrom leve
- 2 ek. olívaolaj
- 3 dl natúr joghurt
A megtisztított sárgarépát és káposztát lereszeljük, beletesszük egy salátás tálba. Az avokádót kettévágjuk, kimagozzuk, kivájjuk a húsukat, apró kockákra vágjuk, majd a lereszelt répához és káposztához adjuk. Hozzáöntjük a 40 g madársalátát, majd elkeverjük a kifacsart citrom levével és az olívaolajjal. Adunk hozzá egy csipet sót és borsot, majd ráöntjük a natúrjoghurtot, hozzáadjuk a póréhagyma csírát és összekeverjük. Kiváló választás grillezett húsok vagy sajtok mellé.
Búzapörkölt
Hozzávalók:
- 2 konzerv Spar tönkölybúza
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 darab paradicsom
- 1 paprika
- pirospaprika
- só, bors, majoránna
- olívaolaj
A hagymát apró darabokra vágjuk, majd az olívaolajon megdinszteljük. Egy szűrűn lecsepegtetjük a tönkölybúzát, majd ráöntjük a megdinsztelt hagymára. Annyi vízzel felengedjük, hogy éppen ellepje, hozzáadjuk a pirospaprikát, és a fűszereket. Ezután hozzáadjuk a meghámozott, apró kockára vágott paradicsomokat és a kicsumázott, felszelelt paprikát, majd fedő alatt alacsony hőfokon készre főzzük. Mielőtt levennénk a főzőlapról, friss, apróra vágott majoránnával fűszerezzük.
Szamócás-mentes tejberizs
Hozzávalók:
- 1 csomag Spar Natur Pur Bio fagyasztott szamóca kiolvasztva
- 10 dkg basmati rizs
- 4,5 dl kókusztej
- Ízlés szerint stevia
- Csipet só
- 2 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
A basmati rizsből és a kókusztejből, a stevia, a csipet só, a vaníliarúd kikapart belseje hozzáadásával, gyakori kevergetés mellett, tejberizst főzünk. A kihűlt tejberizsbe belekeverjük a kiolvasztott szamócát. A habtejszínt egy kevés stevia hozzáadásával kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a már kihűlt tejberizsbe. Üvegpoharakban tálaljuk, lehűtve nyáron igazi, frissítő desszert.
Sajtos-sonkás cukkinis tekercs
Hozzávalók:
- 2 csomag Spar Free From laktózmentes, szeletelt trapista sajt
- 2 db közepes cukkini
- 300 g szeletelt sonka
- só, bors
- olívaolaj
A cukkinik végei levágjuk és hosszában körülbelül fél centiméter vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajon megsütjük a sózott, borsozott cukkini szeleteket, majd félretesszük őket hűlni. Miután kihűlt minden szeletet feltekerünk egy-egy szelet sonkával és sajttal, majd fogpiszkálóval összetűzzük. Pár órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt. Kiváló előétel vendégváró estékre.
A rovatot a SPAR szponzorálta!
https://vitalmagazin.hu/egeszseges-finomsagok/