Kókuszos energiagolyó
Hozzávalók: • 100 g mandula • 200 g datolya (friss vagy szárított) • 1 evőkanál kakaópor • 2 evőkanál kókuszreszelék • 2 evőkanál zabpehely • 50 g SPAR Natur*pur Bio kókuszolaj
Elkészítés: Ha szárított datolyát használunk, öntsük le azt annyi forró vízzel, ami ellepi, és hagyjuk állni kb. 1 órát. Ha megszívta magát a datolya a vízzel, azt az állagot érhetjük el, mint friss, puha datolya esetén. A friss vagy beáztatott datolyát tegyük egy késes aprítóba, adjuk hozzá a mandulát, majd dolgozzuk össze, amíg nem lesz nagyjából egynemű a masszánk. Ezután adjuk hozzá a kókuszolajat (folyékony állapotban), a kókuszreszeléket, a zabpelyhet és a kakaóport. Folytassuk a géppel az egyneműsítést. Mikor kész vagyunk, olyan masszát kell kapnunk, amely nem túl kemény, de nem is nagyon lágy, könynyedén formázható. Formázzunk a kezünkkel dió méretű golyókat a masszából, majd egy jól záródó dobozban, hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Fehérjedús, csökkentett szénhidráttartalmú bundáskenyér medvehagymás tejföllel
Hozzávalók: • 1 csomag SPAR Vital fehérjedús tósztkenyér • 3-4 db tojás • kb. 4 ek olaj • 2 dl 12%-os tejföl • ½ csokor medvehagyma • só, bors
Elkészítés: A tojásokat pici sóval, borssal habosra keverjük, majd megforgatjuk benne a tósztszeleteket. A hagyományos elkészítéstől eltérően ne bő olajban, hanem egy tapadásmentes serpenyőben kevés olajat melegítve süssük meg a bundás kenyerek mindkét oldalát. Tálaláshoz készítsünk medvehagymás tejfölt, amihez a medvehagymát alaposan mossuk meg, majd aprítsuk olyan apróra, amilyenre csak tudjuk. Keverjük ki a tejföllel a medvehagymát, ízlés szerint sózzuk. Sok friss zöldséggel fogyasztva ez az étel tökéletes, egészségtudatos reggeli lehet a család számára.
Banánoskapucsínós zabkása laktózmentesen
Hozzávalók: • 4-5 evőkanál aprószemű zabpehely • 2 tk SPAR free from laktózmentes kapucsínópor • 1,5 dl laktózmentes tej • 1 db banán • fahéj
Elkészítés: Szórjuk egy lábasba a zabpelyhet, adjunk hozzá némi fahéjat, majd öntsük fel a tejjel. Lassú tűzön kezdjük el kevergetve főzni. Amikor sűrűsödik a kása, adjuk hozzá a kapucsínóport, alaposan keverjük el, majd a banán felét szintén adjuk hozzá, miután villával kissé összenyomkodtuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még vizet. Főzzük puhára a zabot, majd vegyük le a tűzről. Tálaláskor díszítsük a banán másik felével, szeletekre vágva, továbbá megszórhatjuk még apróra vágott dióval, mandulával is, de ha szükséges, édesíthetjük is még egy kevéske mézzel.
A cikk a Vitál magazinban jelent meg! Rendeld házhoz Te is ingyenes magazinunkat!