Nyáron szeretjük az egyszerű recepteket, ezért hoztunk nektek egy egyszerű Hummus receptet amit otthon is könnyen el tudtok készíteni.
Hozzávalók:
Csicseriborsó konzerv – 1 darab
Fokhagyma – 1 gerezd
Olíva olaj – 0.5 dl
Citromlé – 1 evőkanál
Tahini – 2 évőkanál
Zöldségleveskocka
Őrölt római kömény – 0.5 kiskanál
Cayenne bors – csipet
Pirított szezámmag – 1 evőkanál
Friss petrezselyem zöld – ízlés szerint
Elkészítés:
Csicseriborsót öblitsük át és szedjük le a héját. Vágjuk fel a fokhagymát utána keverjük össze az olíva olajat és a zöldségkockát. Robotgéppel dolgozzuk össze a csicseriborsót, tahinit, citromlevet, cayenne borsot, fokhagymát és az olíva olalat amit az imént kikevertünk. Aprítsuk finomra, közben folyamatosan adjuk hozzá az olíva olajat addig amíg nem szilárd.
Tálalás:
Pirított kenyérrel, pitával vagy zöldségekkel tálaljuk. Legvégén szorjuk rá a szezámmagot és a friss petrezselymet (aki nem szereti a petrezselymet helyetesítheti koriander zölddel).