Bár az öregedést sajnos senki nem kerülheti el, sok mindent tehetünk egészségünk és szépségünk megorzése érdekében. Hiszen nemcsak a karcsúság, de a fiatalos, szép bor is legalább annyira vágyott álom a nok körében. Jó hír, hogy ez utóbbira is létezik megoldás! Helyes táplálkozással ugyanis lassíthatjuk szervezetünk öregedését.
Az vagy, amit megeszel. Valószínűleg már sokszor hallottuk ezt a mondást, de a legtöbben talán komolyan sem vesszük. Pedig ez igencsak nagy hiba! Táplálékaink ugyanis nemcsak a közérzetünket, de bőrünk állapotát is nagyban befolyásolják. Éppen ezért fontos, hogy ne gyorséttermekből, hanem egészséges és tudatosan választott ételekből válogatva adjuk meg testünk számára azokat a tápanyagokat, amelyektől sokáig fiatal maradhat.
Top 5 anti-aging étel
Az antioxidánsok többféle vegyületcsoportot foglalnak magukba, legyenek azok például vitaminok, ásványi anyagok vagy enzimek. No, de mégis, mely ételeink tartalmazzák a legtöbb antioxidánst? Nos, a jó hír az, hogy földünk bővelkedik ebben az igencsak hasznos tápanyagban, így már csak rajtunk múlik, hogy mennyit is fogyasztunk belőlük. Éppen ezért, ne hagyjuk, hogy szervezetünk idő előtt „berozsdásodjon”!
1. Sárga és piros színű gyümölcsök és zöldségek
A sárga és piros színű gyümölcseink kiváló antioxidánsforrások. Ilyen például a sárgarépa, a sütőtök, a sárgabarack. De a paradicsom ráncmegelőző tulajdonsága is közismert. Együnk sokat belőlük!
2. mandula
A mandula kalóriatartalma, bár nem elhanyagolható, nyugodtan fogyasszunk belőle mindennap. Ez az egészséges nassolnivaló ugyanis tele van a fentebb is említett tokoferollal, vagy más néven E-vitaminnal, amely széppé és fi atalossá varázsolja bőrünket!
3. zöld tea
A zöld tea is bőséges antioxidánsforrás. Nyáron fokozottan oda kell figyelnünk a folyadékbevitelre, amelyre szintén kiváló megoldást nyújt a zöld tea. Katekintartalmának köszönhetően csökkenti a ráncok kialakulását, a benne található polifenol pedig segít kijavítani a sejtkárosodásokat. Segítségével felfrissülhetünk a forró nyári napokon is!
4. Szőlő
A szőlő fogyasztása különösen fontos lenne a meleg hónapokban, ugyanis ez a bogyós gyümölcs olyan antioxidánst tartalmaz, amely segít megvédeni bőrünket az UVB-sugárzástól. Jó hír, hogy bor formájában sem veszíti el kiváló bőröregedésgátló hatását. Vigyázat, azonban a túl sok alkohollal éppen ellenkező hatást érthetünk el, ezért csak mértékkel fogyasszuk!
5. Citrusfélék
A citrusfélék magas C-vitamin-tartalmuknak köszönhetően érdemelték ki a helyet az anti-aging ételek sorában. A C-vitamin vagy más néven az aszkorbinsav ugyanis egyike a legerősebb antioxidánsoknak. Több tanulmány is kimutatta, hogy azok a nők, akik többet fogyasztanak C-vitaminban gazdag ételekből, simább bőrnek és kevesebb ráncnak örvendhetnek.
+1 jolly joker étel: a goji bogyó
Ha egy igazi antioxidáns-bombát akarunk, akkor nem kell mást tennünk, mint goji bogyót nassolgatnunk. Ugyanis ezt a gyümölcsöt tartják szerte a világon az egyik legerősebb antioxidánstartalommal bíró ételnek. Nem véletlen tehát, hogy a keleti kultúrában az „örök élet” forrásaként is emlegetik. Pici, piros és finom, no meg ránctalanít!
Előfizetés itt: https://vitalmagazin.hu/elofizetes/