Fesztiválokon nagy divat az utóbbi években a krumpliból készült spirál, azaz sült krumpli nyársra húzva. Mi most elhoztuk nektek ennek egy egészségesebb verzióját cukkiniből. Nagyon egyszerű elkészíteni, beleilleszthető fogyókúrába (csupán 150 kalória / darab), vegetáriánus étrendbe, sőt, különleges kinézete miatt lehet, hogy még a gyereket is rá tudod venni, hogy megkóstolja! Vágj bele az elkészítésbe!
Hozzávalók:
2 cukkini
1 evőkanál olíva olaj
1/2 csésze panko morzsa
1/2 csésze parmezán
1/2 teáskanál paprika
1/2 teáskanál bors
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra
2. Vágd le a cukkini végeit és vágd ketté
3. Húzd fel a nyársra (hurkapálca is jó)
4. A kést ferdén tartva vágd be a cukkinit
5. Forgasd lassan, míg spirálszerűen fel nem vágod a teljes zöldséget
6. Húzd szét a cukkinit, hogy az egész nyársat befedje és locsold meg olíva olajjal
7. A többi összetevőt keverd össze egy külön tálban
8. Ezzel a keverékkel szórd meg a cukkinit
9. Tedd sütőbe 40 percre (félidőben forgasd meg)
10. Tálald a kedvenc szószoddal
Jó étvágyat! 🙂
https://www.instagram.com/p/BsJf47aAJuG/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram