Egy nagyszerű tejmentes, gluténmentes vegán sajttorta recepjét hoztuk el, ami ráadásul pikk-pakk kész van, hisz sütést sem igényel.
Hozzávalók:
A süti alaphoz:
- másfél csésze sózatlan mandula
- 1 csésze datolya
- fél teáskanál só
A krémhez:
- másfél csésze sózatlan kesudió
- fél csésze kókusztej
- negyed csésze juharszirup
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 teáskanál vanília aroma
- 2 teáskanál citromlé
Díszítéshez:
- gyümölcsök: málna, áfonya, eper, szeder
- kókuszreszelék ízlés szerint
Elkészítés:
Áztasd be a kesudiót vízbe minimum 6 órára, vagy egy éjszakára. A sütialaphoz daráld le együtt a mandulát és a datolyát, kicsi sóval ízesítsd, majd a kapott keveréket nyomkodd bele a tortaformába, és kisidőre tedd be a fagyasztóba. Közben készítsd el a krémet: a lecsöpögtetett kesudiót és a többi hozzávalót egy turmixban keverd simára. A kapott masszát öntsd a tortaalapra. Tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Díszítsd ízlés szerint gyümölcsökkel és kókuszreszelékkel. Ilyen egyszerű! Jó étvágyat! 🙂
https://www.instagram.com/p/Bue1NepAMRX/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram