A gombás pizzáról megvan az embernek az elképzelése: tipikus pizza tészta, szósszal és sok-sok gomba feltéttel. Most mutatunk egy olyan receptet, ahol maga a gomba a pizza alap, így elkerülheted a felesleges szénhidrát bevitelt és az extra kalóriákat. 5 összetevő, 15 perc és kész is egy finom, egészséges vacsi vagy nasi.
Hozzávalók 1 személyre:
- 1 nagyobb (portobello) gombakalap
- negyed csésze marinara szósz (vagy bármilyen tetszés szerinti szósz)
- 1-2 evőkanál mozzarella
- olívabogyók
- bazsalikom levél
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra
- Távolítsd el a gombakalap belsejének, a lemezeknek nagy részét
- Kend meg a szósszal és szórd rá a felkarikázott olíva bogyókat, bazsalikomot és reszelt mozzarellát
- Süsd 10-12 percig
Jó étvágyat! 🙂
https://www.instagram.com/p/Boylw0KnUwm/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram