VITAL MAGAZIN
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
VITAL MAGAZIN
No Result
View All Result
Kezdőlap Életmód

Gourmet Fesztivál május 27-29

Gourmet Fesztivál május 27-29

Gourmet Fesztivál

Május 27-én, pénteken újra megnyitja kapuit az OTP Bank Gourmet Fesztivál, ahol a kiállító éttermek séfjei az ország legnagyobb és legszínesebb menüjével várják a látogatókat. Sárközi Ákos nagymamája házi nudlijával készül, Széll Tamás tejfölösgombócot készít, Rácz Jenő zsíros kenyeret is ad a Millenárison.

A fesztiválon kiállító mintegy 70 étterem és cukrászda összesített menüsorában közel 200 étel és desszert található. Az idei téma az örökség, amit minden kiállító igyekszik legalább egy-egy fogásban továbbadni a közönségnek. A széles és színes menüsorban sok minden elfér a mindenki számára ismerős klasszikusoktól az ismeretlen kulináris különlegességekig.

Lesz palócleves, szegedi halleves, töltött káposzta, lecsó, tojásos nokedli, kaszinótojás, rakott krumpli, káposztás tészta, mákos guba, tejbegríz és aranygaluska – csakhogy néhány hazai kedvencet említsünk. Sárközi Ákos például nagymamája nudlijával és túrós tésztával készül, Rácz Jenő grillezett kacsamáj mellett zsíros kenyeret is ad majd.

Érdekességekből sem lesz hiány, például Széll Tamás egyik gyerekkori kedvencét, a szinte feledésbe merült tejfölösgombócot készíti el a Gourmet Akadémia színpadán, ahol később az is kiderül majd, hogy mi az ángádzsábur és miért kell bele churut, de a fesztivál kínálatában szerepel bodag, csíramálé, bobajka, ganca, csücsür és baraboly, valamint szilvakatyó is.

Mindezek mellett az egzotikusabb ízek kedvelői sem maradnak hoppon, hiszen a menüből nem hiányoznak a közel-keleti és ázsiai konyha legjobb hazai képviselőinek fogásai sem: lesz fattoush, mutabal és muhamara, kebab, kho, tajvani gua bao, ramen és shabu-shabu mangalicából, lótuszgyökér-saláta, malacfül kimchivel, csípős-savanyú és tom-yum leves, valamint szusitekercs-válogatás is.

Az ételeket az ország legjobb boraival, pezsgőivel, söreivel, pálinkáival és különleges koktélokkal lehet kísérni.

A teljes menüsor itt található: https://gourmetfesztival.hu/hu/kiallitok#!/mlist//

Az egreses töltött káposzta eredete

„Az örökség számomra a családi múltat, a családi hagyományokat jelenti” mondja Mautner Zsófia, gasztronómiai szakíró, aki a Gourmet fesztiválok mindegyikén részt vett, mint műsorvezető és így lesz ez idén is. A május 27-29 között a Millenárison zajló fesztivál témája az örökség lesz, ennek kapcsán kérdeztük Zsófit.

Anyukája az Alföldről származik, onnan jött a falusi lét szeretete, apukája tősgyökeres budapesti – meséli Mautner Zsófia gasztroblogger, hozzátéve, hogy apjától a „városi, hétköznapi” főzést hozta. „Akkor jöhettek az öccsével együtt ki a konyhába zöldséget pucolni, ha jól viselkedtek” – avatott be a múlt rejtelmeibe Zsófi apukája. Azt pedig, hogy mit hagy örökül a szakíró és honnan az egreses töltött káposzta öröksége, megtudhatjuk ebből a kisfilmből:

Örökség – Anyukám mondta

Az elmúlt Gourmet fesztiválok egyik nagy kedvenc étterme az encsi Anyukám mondta. A Dudás testvérek idén sem hiányozhatnak a legnívósabb hazai gasztrofesztiválról. Szilárd és Szabolcs ennek örvén beszéltek arról, mi számukra az „örökség”, ami az idei OTP Bank Gourmet Fesztivál vezérmotívuma lesz.

„Anyu mondta”, „anyám mondta”, „anyukám mondta” – ezek a szókapcsolatok gyakran hangzanak el a Dudás testvérek szájából, nem véletlen tehát, hogy éttermük az Anyukám mondta névvel indult Encsről hódító útjára és jutott el a világ egyik legmeghatározóbb gasztronómiai listájára, a La Liste-re, ahol több éven át is képviselte a hazai gaszronómiát. Mint ahogy évek óta a közönség egyik nagy kedvence az OTP Bank Gourmet Fesztiválon is, ahol idén ők is az “örökség” jegyében mutatják be kreációikat.

A Dudás Szabolcs és Szilárd számára fontos a környezetük, “a hely, ahol élünk, Abaúj, Zemplén, Tokaj. Itt találtuk meg a békét, a nyugalmat, amire nagyon nagy szükségünk van a mindennapi rohanás, megfelelés után” – vallják a testvérek, akik – elmondásuk szerint – ugyanúgy tudnak örülni egy pohár bornak, egy szelet kenyérnek vagy egy sült szalonnának, mint egy igazán nagy „műremeknek”. „Számunkra az az örökség amit együtt töltöttünk, együtt gondolkodva, együtt építve fel a közös dolgainkat” – mondják. És hogy mit hagynak majd örökségül, kiderül ebből a videóból:

 

Ez is érdekelhet még

Nyaralás ételallergiásként
egészséges életmód

Nyaralás ételallergiásként

2022. június 24.
5 tipp, hogyan fotózz mobillal idén nyáron
Életmód

5 tipp, hogyan fotózz mobillal idén nyáron

2022. június 13.
Íme 10 ok, amiért érdemes jegesteát inni
Életmód

Íme 10 ok, amiért érdemes jegesteát inni

2022. június 09.
Utazásra felkészülni! 
utazás

Utazásra felkészülni! 

2022. június 08.
Következő bejegyzés
Milyen a jó személyi edző?

Milyen a jó személyi edző?

FACEBOOK

Legfrissebb cikkeink

A nyári bőrápolásról

A nyári bőrápolásról

2022. július 01.
A bemelegítés előnyei az edzés és a test számára

A csípőnyitás jótékony hatásai

2022. június 27.
Nyaralás ételallergiásként

Nyaralás ételallergiásként

2022. június 24.
Hogyan használjuk a pulzusmérőt?

Hogyan használjuk a pulzusmérőt?

2022. június 20.
VITAL MAGAZIN

Kövess minket

Kategóriák

  • Alakformálás
  • anti-aging
  • Beauty
  • bőrápolás
  • celeb
  • család
  • egészség
  • egészséges életmód
  • Egyéb
  • Életmód
  • fashion
  • fitnesz
  • fogyókúra
  • futás
  • gyógyítás
  • háziállat
  • Hétindító
  • hírek
  • horoszkóp
  • interjú
  • Jó formában
  • jóga
  • koronavírus
  • mentes
  • méregtelenítés
  • méregtelenítés
  • mozgás
  • Női lét
  • öko
  • outdoor
  • program
  • Promóció
  • psziché
  • recept
  • Sikertörténet
  • Sport
  • szépségápolás
  • tanulás
  • Táplálkozás
  • tudatos étkezés
  • utazás
  • vegán
  • zsírégetés

Legfrissebb hírek

A nyári bőrápolásról

A nyári bőrápolásról

2022. július 01.
A bemelegítés előnyei az edzés és a test számára

A csípőnyitás jótékony hatásai

2022. június 27.
Nyaralás ételallergiásként

Nyaralás ételallergiásként

2022. június 24.
FINA Világbajnokság 2022 – LUPA BEACH

FINA Világbajnokság 2022 – LUPA BEACH

2022. június 20.
Hogyan használjuk a pulzusmérőt?

Hogyan használjuk a pulzusmérőt?

2022. június 20.
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat / Impresszum
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Cookie

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások További információ a cookie-kezelésről