HIRDETÉS
VITAL MAGAZIN
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
VITAL MAGAZIN
No Result
View All Result
Kezdőlap Táplálkozás recept

Grilltippek a nyárra! + 1 recept

Receptek grillezéshez

A legtöbben faszénen grillezünk, de sokan vannak, akik a kevésbé komplikált gázgrillt részesítik előnyben, míg mások az elektromos grillsütőre teszik le a voksukat.

Vannak, akik különleges, egzotikus módszereket alkalmaznak, például deszkán grilleznek, mely különleges ízt ad az ételnek. Ehhez a technikához egy vastag, kezeletlen keményfa deszkára van szükség (a vörös cédrus előnyben). A deszkát néhány órára vízbe áztatják (minél tovább ázik, lehetőleg egész éjszaka, annál puhább lesz a fa). Ezt követően a felső felét olajjal bekenik, majd a gömbgrillen a parázs fölé, vagy a gázgrillen a láng fölé helyezik.

Néhány perc múlva izzani kezd a deszka alsó fele. Ilyenkor kell a grillezni valót ráhelyezni, a deszkát a parázsról félrehúzni, és a tetőt lecsukni. Az étel a forró füstben párolódik meg, és különleges aromát kap. A szakértők ezt az elkészítési módot ajánlják például az omlós halhoz.

A „Barbecue-Smoker” (vagyis: BBQ füstölő) az Amerikai Egyesült Államokban a legkedveltebb módszer, de Európában is egyre nagyobb számban talál rajongókat. Ez az eljárás tulajdonképpen nem is grillezés, hanem alacsony hőmérsékleten történő párolás vagy füstölés. Az eszköz két különálló edényből áll. Az egyikben tüzet raknak, és forrón tartják a parazsat. A másik edénybe kerül a grillezni való. Amikor a parázs elérte a megfelelő hőmérsékletet (kb. 90–130 °C), kinyílik egy szelep, amely a forró füstöt a párolóedénybe ereszti. A párolás sokáig tart, de megéri a várakozást, mert az így készített étel igazán omlós és zamatos lesz.

A grillezés szerelmesei egyre többen fedezik fel a párolás egy régi változatát is: a ládában történő sütést. Ehhez két rozsdamentes (nemesacél) ládára van szükség. Az egyik, parázsló brikettel vagy fadarabokkal megtöltött ládát ráhelyezik a másik, grillezni valókat tartalmazó ládára. A módszer nehézsége abban áll, hogy nem egyszerű tartani az állandó hőmérsékletet. A tűznek nem szabad sem túl forrónak lennie, sem pedig kialudnia. Jó három órát kell számolni sütési időnek egy nagy adag sülthez, de megéri! A „ládasült” különösen szaftos és puha különlegesség.

+ 1 recept

BBQ csirkecombok grillezett burgonyatallérokkal

Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 250 ml barbecue
  • 4 evőkanál méz
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál darált csípős paprika
  • 400 g burgonya (közepes méretű)
  • 5 evőkanál BBQ fűszerezett vaj
  • só és bors

Elkészítés:

Minden csirkecombot daraboljunk három egyforma részre, majd ízesítsük sóval és borssal. Egy edényben keverjük össze a BBQ szószt, a mézet, a szójaszószt és darált csípős paprikát, majd a csirkecomb darabokat 2 órán keresztül hűtőszekrényben pácoljuk benne. Közben készítsük elő a grillt az indirekt grillezéshez. A grillnek kb. 120 °C hőfokúnak kell lennie. A csirkecomb darabokat osszuk el egy tepsin vagy alumínium tálcán, és helyezzük a grill közepére. A tetejét lecsukjuk. 3 zónás gázgrill esetén a bal és jobb oldali gázégőt kapcsoljuk közepes állásra. A csirkedarabokat legalább 25 percig grillezzük. Eközben forgassuk folyamatosan és a marináddal kenegessük. Amikor a hús már jól átsült, még egyszer közvetlenül a parázs fölött pirítsuk meg. Arra ügyeljünk, hogy a marinád ne legyen túl sötét!

A burgonyatallérokhoz: a burgonyákat nagyságuktól függően héjastól kb. 10 perc alatt félig főzzük meg. Ezután vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra. Közvetlenül a grillrácson a parázs felett mindkét oldalukon grillezzük. Amint a burgonyák szép csíkosak, kenjük be őket az olvasztott fűszerezett vajjal, majd ízesítsük sóval.

Forrás: aldi.hu

Cimkék: BBQcsirkecombgrillezésgrilltippeknyári grillrecept

Előző bejegyzés

Szombaton Mozgás éjszakája 2019!

Következő bejegyzés

Szekendi Mária

Következő bejegyzés
„Két éve nem gondoltam volna, hogy maratonista leszek, és órákon át futok!”

Szekendi Mária

FACEBOOK

Legfrissebb bejegyzések

Az illatos és bársonyos talpak titka

Az illatos és bársonyos talpak titka

2021. március 06.
Feszes és egészséges bőr

Feszes és egészséges bőr

2021. március 05.
Mit jelent a teknős szimbóluma?

Mit jelent a teknős szimbóluma?

2021. március 05.
Komposztálni az erkélyen? Igen!

Komposztálni az erkélyen? Igen!

2021. március 05.
VITAL MAGAZIN

Kövess minket

Kategóriák

  • Alakformálás
  • anti-aging
  • Beauty
  • bőrápolás
  • celeb
  • család
  • egészség
  • egészséges életmód
  • Egyéb
  • Életmód
  • fashion
  • fitnesz
  • fogyókúra
  • futás
  • gyógyítás
  • háziállat
  • Hétindító
  • hírek
  • horoszkóp
  • interjú
  • JÁTÉK
  • Jó formában
  • jóga
  • koronavírus
  • mentes
  • méregtelenítés
  • méregtelenítés
  • mozgás
  • Női lét
  • öko
  • outdoor
  • program
  • Promóció
  • psziché
  • recept
  • Sikertörténet
  • Sport
  • szépségápolás
  • tanulás
  • Táplálkozás
  • tudatos étkezés
  • utazás
  • vegán
  • zsírégetés

Legfrissebb hírek

Az illatos és bársonyos talpak titka

Az illatos és bársonyos talpak titka

2021. március 06.
Feszes és egészséges bőr

Feszes és egészséges bőr

2021. március 05.
Mit jelent a teknős szimbóluma?

Mit jelent a teknős szimbóluma?

2021. március 05.
Komposztálni az erkélyen? Igen!

Komposztálni az erkélyen? Igen!

2021. március 05.
Főszerepben a szemöldökünk

Főszerepben a szemöldökünk

2021. március 05.
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Cookie

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások További információ a cookie-kezelésről