VITAL MAGAZIN
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
VITAL MAGAZIN
No Result
View All Result
Kezdőlap Életmód egészséges életmód

Örüljünk a spenótszezonnak, úgysem tart sokáig

Örüljünk a spenótszezonnak, úgysem tart sokáig

Elkezdődött a spenótszezon, ami a kerttel nem rendelkező, ugyanakkor a világ (és a gasztronómia) jó dolgaira nyitott embereknél úgy csapódik le, hogy végre rendes spenótleveleket lehet kapni a piacon meg az üzletekben. Nem fagyasztott téglát, nem bébispenótot, hanem szép, nagy leveleket.

Ez egy rövid ideig tartó, mégis kiváló alkalom arra, hogy kiderüljön: a spenótfőzeléken túl is vannak lehetőségek ezekben a levelekben, nem is kevés. Sajnos ugyanakkor a menzás hagyományok némiképp megtépázták a spenót renoméját, innen szép nyerni és visszahozni a kívánatos ételek közé, de semmiképp sem mondanám reménytelennek.

Lássuk be, a spenótot szeretni vagy nem szeretni csak előítélet kérdése.

Szombat: kolbászos zöldbableves és spenótos lasagne

Lasagnét készíteni pepecs meló, legalább háromszor kell nekiállni, mire be tudjuk tolni a sütőbe. Éppen ezért, a levessel már egyáltalán nem szeretnénk sokat bajlódni, a fagyasztott zöldbabot pont az ilyen helyzetekre találták ki. A lasagnekészítés egyik tetszőleges szünetében tesszük fel főni.

Egy fazékban olajon hagymát dinsztelünk, dobunk rá kevés pirospaprikát, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot, jól megkeverjük, felöntjük vízzel. Sózzuk, adunk hozzá kevés tárkonyt, egy gerezd fokhagymát, pár karika füstölt kolbászt, nem kell túlzásokba esni, itt most fűszerként használjuk, lesz elég hús a lasagnéban. Mikor a bab puhára főtt, tejföllel behabarjuk, és kész.

Hozzávalók a lasagnéhoz:

1 fej vöröshagyma,
2 sárgarépa,
1 zellerszár,
tenyérnyi húsos szalonna,
fél kiló darált hús,
fél liter passzírozott paradicsom,
só,
bors,
fokhagyma,
tejszín,
bazsalikomlevelek.

Mindenekelőtt nekiállunk a lasagnénak. A vöröshagymát, a sárgarépát és a zellerszárat alaposan összedolgozunk késes robotgépben. A húsos szalonnát apróra vágjuk, kevés olajon kisütjük a zsírját, majd ezen a zsíron megfonnyasztjuk a pépesített zöldségeket. Ekkor hozzáadjuk a darált húst, ideális esetben fele-fele arányban sertést és marhát, de ha szeretnél még ma kiszabadulni a konyhából, akkor maradjunk a darált sertéscombnál.

Kifehéredésig kevergetjük, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá zúzott fokhagymát és nagyjából fél liter passzírozott paradicsomot, majd lassú tűzön hagyjuk főni. Ha a folyadék elpárolog, pótoljuk, le ne égjen. A végén beleöntünk 2 dl tejszínt, de el is hagyhatjuk, ha nem hiszünk benne. Ha marhahúst is tettünk bele, nincs mese, másfél óra főzés vár ránk. Ha csak sertést, akkor szűk egy óra alatt meg is van a ragu.

Közben elkészítjük a spenótot. Vizet eresztünk a mosogatóba, beledobjuk a leveleket, jól lenyomkodjuk, majd kiszedjük egy tálba. Ezt a vizet leeresztjük, majd tisztában megismételjük a műveletet, egészen addig, amíg tiszta, homokmentes nem lesz a mosóvíz. A szárakat lecsipkedjük, csak a levél maradjon. Nagyjából fél kiló legyen.
Közben vizet forralunk egy fazékban. Egy-két marék spenótot beledobunk, amikor összeesett, szűrőkanállal kiszedjük. Ezt is addig ismételjük, amíg az összes spenótot meg nem fonnyasztottuk.

Most áttesszük a késes robotgépbe, és az ízlésünknek megfelelő finomságúra dolgozzuk, de késsel, deszkán is megoldhatjuk a kérdést. Vajas rántást készítünk tíz deka vajból és ugyanannyi lisztből, felöntjük egy liter tejjel, majd beledobjuk a spenótot, és addig főzzük, míg besamel sűrűségű mártást nem kapunk. Sózzuk, adunk hozzá szerecsendiót, fokhagymát.

Még több receptért látogass el a NLCafé oldalára.

Forrás: Nők Lapja Café

Ez is érdekelhet még

Tíz érdekesség a mikroalgákról
egészség

Tíz érdekesség a mikroalgákról

2022. május 16.
Keleti arcdiagnosztika – avagy mit üzen a bőröd?
Beauty

Keleti arcdiagnosztika – avagy mit üzen a bőröd?

2022. május 13.
Mit (t)együnk a szép bőrért?
Beauty

Mit (t)együnk a szép bőrért?

2022. május 06.
A húsmentes étrend fajtái, előnyei és hátrányai
egészséges életmód

A húsmentes étrend fajtái, előnyei és hátrányai

2022. április 29.
Következő bejegyzés
„Nem az a lényeg, hogy legyen babzsák vagy biliárdasztal” – Mitől egészséges egy iroda?

„Nem az a lényeg, hogy legyen babzsák vagy biliárdasztal” – Mitől egészséges egy iroda?

FACEBOOK

Legfrissebb cikkeink

Az illat, amely olyan egyedi, mint Te magad

Az illat, amely olyan egyedi, mint Te magad

2022. május 17.
A természet illata

A természet illata

2022. május 17.
FOREO ISSA mini 3

FOREO ISSA mini 3

2022. május 16.
1200 bringás a Tisza-tónál

1200 bringás a Tisza-tónál

2022. május 16.
VITAL MAGAZIN

Kövess minket

Kategóriák

  • Alakformálás
  • anti-aging
  • Beauty
  • bőrápolás
  • celeb
  • család
  • egészség
  • egészséges életmód
  • Egyéb
  • Életmód
  • fashion
  • fitnesz
  • fogyókúra
  • futás
  • gyógyítás
  • háziállat
  • Hétindító
  • hírek
  • horoszkóp
  • interjú
  • Jó formában
  • jóga
  • koronavírus
  • mentes
  • méregtelenítés
  • méregtelenítés
  • mozgás
  • Női lét
  • öko
  • outdoor
  • program
  • Promóció
  • psziché
  • recept
  • Sikertörténet
  • Sport
  • szépségápolás
  • tanulás
  • Táplálkozás
  • tudatos étkezés
  • utazás
  • vegán
  • zsírégetés

Legfrissebb hírek

Az illat, amely olyan egyedi, mint Te magad

Az illat, amely olyan egyedi, mint Te magad

2022. május 17.
A természet illata

A természet illata

2022. május 17.
FOREO ISSA mini 3

FOREO ISSA mini 3

2022. május 16.
1200 bringás a Tisza-tónál

1200 bringás a Tisza-tónál

2022. május 16.
JÁTÉK – Nyerj egy s.Oliver páros illatot!

JÁTÉK – Nyerj egy s.Oliver páros illatot!

2022. május 16.
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Cookie

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások További információ a cookie-kezelésről