Gyors, egyszerű és a húsvéti maradékok felhasználására tökéletes. Az ünnepi lakmározások után kifejezetten jól esik.
Hozzávalók:
Saláta
- 10 dkg salátalevél
- 10 dkg spenót
- 15 dkg főtt sonka
- 2 db főtt tojás
Öntet
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek almaecet
- 1 teáskanál ecetes torma
Elkészítés
Saláta
- A salátaleveleket megmossuk, lerázzuk, falatnyi darabokra vágjuk.
- A spenótlevelekkel is hasonlóképpen járunk el. Összekeverjük a kettőt, és két tányéron elosztjuk.
- A sonkát felkockázzuk, a salátára szórjuk.
- A főtt tojások héját lefejtjük, felkockázzuk, és a sonkára rendezzük.
Öntet
- Az olívaolajat, almaecetet és tormát összekeverjük, a salátákon elosztjuk.
- Azonnal tálaljuk.
Forrás: nosalty