A nyáron az egyik legjobb dolog, amikor grillezhet együtt végre a család! Hoztunk nektek egy szuper burger receptet, amit biztosan imádni fogtok!
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- 1 tk. tengeri só
- 3-4 darab babérlevél
- 100 ml olasz ecet
- 400 ml víz
- 1 púpozott tk. kristálycukor
- 400 g csiperkegomba
- 1 ek. teavaj
- 2 szál friss kakukkfű
- 1 gerezd megroppantott fokhagyma
- 600 g marha darált hús
- 4 darab hamburgerzsemle
- 150 g szeletelt ementáli sajt
- majonéz
- fejes saláta
Elkészítés:
A savanyított hagymához a vizet a cukorral, a sóval, a babérral és az ecettel felforraljuk. A lila hagymát félbe-, majd karikákra vágjuk és a forró, ecetes vízbe dobjuk, lehúzzuk a tűzről és fél óra elteltével leszűrjük. A gombát vékony szeletekre vágjuk és grillre rakott serpenyőben szárazon jól lepirítjuk, mellédobjuk a vajat, a fokhagymát és a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk és félretesszük. A darált húsból 4 darab 15 dkg-os gömböt formázunk jó erősen összenyomkodva, kerek formára lapítjuk és forró grillen sütni kezdjük. Sütés közben mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A majdnem készre sült pogácsákra rápakoljuk a sajtszeleteket és hagyjuk ráolvadni a grill felett. Közben megpirítjuk a félbevágott hamburgerzsemléket is, végül összerakjuk a burgert: a zsemle alsó felére majonézt nyomunk, rápakolunk pár salátalevelet és a sajtos húspogácsát. Rászedjük a gombát és a savanyított hagymát, majd ráhelyezzük a zsemle tetejét.
Forrás: aldi.hu