Csupa csokis muffin – Mindenki kedvére!
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 200 g zabliszt
- 2 csapott evőkanál sütőpor
- 20 g kakaópor
- 150 g magas kakaótartalmú csokoládé
- 75 g eritrit
- 1/4 vanília rúd kikapart magjai
- 4 tojás
- 125 ml olaj
- 100 ml tejszín
Díszítéshez:
- 200 g magas kakaótartalmú csokoládé
- 200 ml tejszín
- cukorkagyöngy vagy csokireszelék
Elkészítése:
A tésztához a lisztet, a sütőport és a kakaóport összeszitáljuk, hozzáadjuk az eritritet is, majd mehet hozzá a többi alapanyag is, a végén az apróbb kockákra vágott csokoládé. Az egészet összekeverjük, míg teljesen elkeveredik.
A masszát 12 db-os papírral kibélelt muffin formába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
10 percig még a formában pihentetjük, majd kivesszük és hagyjuk, hogy kihűljön.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, a csokit pedig vízgőz felett megolvasztjuk. A langyosra hűlt csokit a tejszín 1/3 részével elkeverjük, majd ezt a többi tejszínhabba óvatos, körkörös mozdulatokkal a többi tejszínhabhoz adjuk, vigyázva, hogy ne törjük össze.
A krémet csillagfej végű habzsákba töltjük, majd feldíszítjük vele a sütiket. A végén apró cukorgyöngyökkel, vagy csokireszelékkel megszórjuk a tetejét.
Tipp: talán az egyik legegyszerűbb süti recept, látványos és finom, így biztos vele a siker.
A klasszikus forró csoki, ami átmelegít
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 20 g cukormentes magas kakaótartalmú csokoládé (kb. 60 %)
- 2 dl víz
- ízlés szerint tejszínhab
Elkészítése:
A vizet felforraljuk, majd beletördeljük a csokit és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad.
Pohárba töltjük, aki kér tehet rá tejszínhabot, vagy csorgathat bele egy kevés tejszínt.
Tipp: tarts otthon mindig finom belga csokit, hogy bármikor elkészíthesd, ha megkívánod. Lehet egy titkos csoki készleted az irodában is.
Villámgyors belga trüffel – Kezdő háziasszonyoknak is!
Hozzávalók:
- 230 g magas kakaótartalmú csokoládé
- 80 g vaj
- 100 g kakaópor
Elkészítése:
A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, majd hűtőbe tesszük lehűteni kb. fél órára, amíg megdermed. Ezután diónyi golyókat formázunk és kakaóporba hempergetjük.
Tipp: A finom, falatnyi csokoládékat szép csomagolásban akár ajándékba is adhatjuk, hiszen a legjobb ajándék az, amit mi magunk készítettünk.