Ha karfiol, akkor szinte mindenkinek a darált húsos, rakott vagy a panírozott, bő olajban kisütött verzió jut az eszébe – pedig nagyon változatosan elkészíthető zöldség. Meg is mutatjuk, milyen ízletes salátát hozhattok össze belőle.
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 3 db zellerszár
- 3 főtt tojás
- egy fél fej lilahagyma
Az öntethez:
- fél csésze görög joghurt
- egy evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanálnyi friss aprított kapor
- 1 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve frissen facsarva
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, és kisebb darabokra vágjuk, majd alufóliával kibélelt tepsibe tesszük. Leöntjük egy kis olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk és mehet a sütőbe 200°C-ra, kb. 25 percre. Amíg sül, elkészítjük az öntetet: összekeverjük a joghurtot, mustárt, mézet, kaprot, olajat, fokhagymát és a citromlevet. A többi hozzávalót, azaz a tojást, zellert és lilahagymát is felaprítjuk, tálba tesszük majd hozzáadjuk a sült karfiolt és az egészet leöntjük a kész öntettel. Jó étvágyat hozzá!
https://www.instagram.com/p/BxhLZT_gOFc/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram