A Földnek és az egészségünknek is jót tesz, ha csökkentjük a húsfogyasztást. A főzelék igazi hungarikum, ám sajnos sokan már a szó hallatán is felszisszennek: jaj, csak azt ne! És valóban, bármilyen szuper zöldségből készülhet borzalmas, zsíros, rántásban úszó, ehetetlen kotyvalék, ám ez ne vegye el a kedved végleg a próbálkozástól!
Hozzávalók négy személynek: egy nagyobbacska tiszta fém lábas vagy hőálló üvegedény, 80 dkg karfiol (mirelit is lehet), 80 dkg burgonya, egy nagy fej hagyma, két gerezd fokhagyma, 4 dl natúr joghurt, két tojás, egy kisebb citrom leve, egy csokor petrezselyem, étolaj, reszelt parmezán sajt
Roppant időtakarékos és szinte önműködő megoldás – mi mást kereshet az ember, ha alig marad ideje a főzésre? Kend be étolajjal a kiszemelt edényt, töltsd meg a feldarabolt karfiollal és a meghámozott, nagyobbacska darabokra vágott krumplival. A hagymát, a fokhagymát, a joghurtot és a tojásokat turmixold össze, a végén önts még hozzá két deci vizet, keverd jól össze, sózd meg (lehetőleg mértéktartóan a gyerekek miatt), majd öntsd rá a zöldségekre. Tedd előmelegített 200 fokos sütőbe, és süsd, amíg megpuhulnak a hozzávalók. Ez körülbelül negyven percet szokott igénybe venni. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, parmezánsajttal, és csorgass rá egy kis citromlevet. Hét-nyolc hónapos kortól adható tumixolva, vagy puha darabokban.
A cikk a HelloBaby! áprilisi-májusi számában jelent meg!