Ha vennétek egy szép karfiolt, íme mit készíthettek belőle: krémes karfiolleves!
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej karfiol rózsáira szedve
- 3-4 db sárgarépa
- 1 kicsi vöröshagyma kb.
- 1 ek folyékony kókuszolaj víz (kb. 6-7 dl)
- só
- ételízesítő ( kb. 2 teáskanálnyi)
- 150 g tejföl
- 20 g zabpehelyliszt
A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. A sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk. Az apróra vágott hagymát kókuszolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük vízzel (én először kb. 5 dl-t öntöttem hozzá), sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint és fedő alatt puhára főzzük. (Kb. 15-20 perc.) A tejfölben elkeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a leveshez és pár perc alatt készre főzzük. Ha szükséges, akkor pótoljuk a vizet. (Én még kb. 1-1,5 dl-t öntöttem hozzá.) Szénhidrát és kalória: Az egész adag: 56 g ch és 550 kcal.
Eredeti recept itt: https://fittkonyha.com/karfiolleves/?fbclid=IwAR1Tq7FGTq6Snmk5Z4tsKdI1LjhWAL9xLENjYe5kwgZV-uIa1OGIf7eTnmg