Ma is hoztunk nektek egy tejmentes, vegán, sütést nem igénylő süticsodát. Pár perc alatt összedobható, tökéletes vendégváró falatok, mellyel biztos sikert aratsz. 😉
Hozzávalók a sütialaphoz:
- 150 g dió
- 75 g kókuszreszelék
- 175 g magozott datolya
- 1 teáskanál vanília kivonat
- egy kevés víz (amennyit a massza felvesz)
- egy csipet tengeri só
Hozzávalók a krémhez:
- 295 g kesudió
- 120 ml lime lé
- 55 g juharszirup
- 2 evőkanál vanília kivonat
- lime héj
- 70 g kókuszolaj
- kókuszreszelék díszítésként
Elkészítés:
A kesudiót egy éjszakára beáztatjuk. A sütialap hozzávalóit egy robotgépben összedolgozzuk, ezt a masszát terítsük el egy sütőpapírral kibélelt, fagyálló edény alján. Szűrjük le a kesudiót, és turmixgépben daráljuk le, majd adjuk hozzá a lime levét, a juharszirupot, a vanília kivonatot, és a lime héjat. Keverjük tovább, majd fokozatosan adjuk hozzá a kókuszolajat is. Öntsük az így kapott krémet a sütialapra, szépen oszlassuk szét, és díszítsük a tetejét lime héjjal és kókuszreszelékkel. Takarjuk be fóliával és rakjuk a fagyasztóba kb. 3 órára. Kockákra szeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
https://www.instagram.com/p/B0oiXUWAl4W/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram