A lazacot általában különösebb fűszerezés nélkül fogyasztjuk, hisz remek íze van önmagában is. Ha mégis szeretnéd egy kicsit feldobni a megszokott, bevált receptet, akkor próbáld ki ezt a töltött lazacfilét.
Hozzávalók:
- 4 lazacfilé
- só
- frissen őrölt bors
- kb. 25 dkg krémsajt
- fél csészényi reszelt mozzarella
- fél csészényi spenót, kiolvasztva
- egy csipetnyi fokhagyma por
- egy csipetnyi piros paprika / chilli pehely
- 2 evőkanál vaj
- egy fél citrom leve
Elkészítés:
Sózd és borsozd meg a lazacfiléket, mindkét oldalán. Egy nagyobb tálban keverd össze a krémsajtot, a mozzarellát, a spenótot, a fokhagyma port és a chilli pelyhet. Késsel vágd be a filét az oldalánál, ezzel egy kis zsebet kialakítva – ide mehet a töltelék. Egy nagy serpenyőben melegíts olajat, és süsd a lazacot bőrös oldalával lefelé körülbelül 6 percig, aztán fordítsd át a másik oldalára. Tedd a serpenyőbe a vajat és facsard ki a citrom levét, úgy, hogy minden szeletre jusson belőle. Süsd még őket körülbelül 6 percig.
https://www.instagram.com/p/BtZSa2Ngk2A/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram