A chia mag a tudatos étkezésbe könnyen beilleszthető alapanyag. Gondoltad volna, hogy lekvár készítéséhez is felhasználhatod? Elég furcsa párosításnak hangzik, mégis működik. Gyorsan és könnyen elkészíthető, sokszor extra cukor hozzáadása nélkül, ráadásul úgy kísérletezhetsz az ízekkel, ahogy csak jólesik. Használhatsz hozzá epret, málnát, áfonyát, szedret, barackot, cseresznyét, a lényeg, hogy a gyümölcs lédús legyen.
Íme, egy konkrét recept kiindulásnak:
- 2 csésze málna
- 2 evőkanál chia mag
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
- 1-2 evőkanál méz vagy juharszirup (szükség esetén)
Elkészítés:
- Tegyük fel főni a gyümölcsöt egy lábasban, időnként kavargassuk. Melegítsük addig, amíg fel nem forr. Kanállal, vagy krumplinyomóval törjük össze a gyümölcsöket
- Keverd bele a chia magot és a citromlevet. Ízlés szerint tehetsz bele bármilyen édesítő szert
- Vedd le a gázról és hagyd 5 percig hűlni. Ahogy hűl, úgy lesz egyre sűrűbb az állaga
- Kihűlés után azonnal tálalhatod. Hűtőben tárolva körülbelül egy hétig, lefagyasztva körülbelül 3 hónapig fogyasztható
Forrás: gimmesomeoven.com