A tökéletes humusz receptjét kíséreljük meg elhozni nektek egyenesen Libanonból. Pirítósra kenve ez már önmagában remek reggeli lenne, a feltétek viszont hatalmasat dobnak ezen az egyszerű ételen.
Hozzávalók a humuszhoz:
- kb. fél kg csicseriborsó
- 3 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál tahini
- 2 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál só
Feltétek:
- verzió: uborka, lilahagyma, menta
- verzió: avokádó, retek, koriander
- verzió: aszalt paradicsom, mozzarella, kakukkfű/bazsalikom/zsálya
- verzió: feta sajt, pirított fenyőmag, petrezselyem
Elkészítés:
Pirítsd meg a kenyérszeleteket, közben készítsd el a humuszt: az összes hozzávalót helyezd a robotgépbe és dolgozd össze egy homogén, könnyen kenhető masszává. Tégy kb. három evőkanálnyit belőle a pirítósokra és díszítsd fel az általad választott feltétekkel. Jó étvágyat! 🙂
https://www.instagram.com/p/B0yyFxOh_xh/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram