Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásban fontos szerepet játszik a fehérjére. Kortól, nemtől és életmódtól függetlenül mindenki étrendjében ott kell lennie ennek a nélkülözhetetlen tápanyagnak.
A szervezet nem képes raktározni a fehérjét, emiatt folyamatosan pótolni kell azt. A WHO ajánlása szerint testtömeg-kilogrammonként egy gramm fehérjére van szüksége mindenkinek naponta. Kisgyerekeknek a növekedéshez, az egészséges fejlődéshez, felnőtteknek az izomtömeg megőrzéséhez és a csontok védelméhez, különösen a 40. életév után. Ráadásul, ha aktívan élünk, esetleg sportolunk, még több fehérjét igényel a szervezetünk! Erre kínál megoldást a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék, amely abban segít, hogy mindennap hozzájussunk a megfelelő mennyiségű fehérjéhez.
100%-ban növényi!
A hagyományos fehérjeforrásokkal szemben a mesterséges színezék-, ízfokozó-, és tartósítószer-mentes Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék nem tartalmaz sót, telített zsírsavakat, felesleges kalóriákat, és a vegetáriánus, vegán étrendet követők is bátran fogyaszthatják.
Két ízletes receptet ajánlunk, próbáljátok ki!
Sárgarépás lencsekrém
Ez a zamatos krém kitűnően alkalmas előételként felszolgált zöldségek mártogatós szószaként, de pirítósra is kenhető. A magas fehérjetartalmú és vitaminokkal teli krém tökéletes egy kis egészséges nassolásra, de egy buliban is megállja a helyét.
Hozzávalók:
· 150 g vörös lencse
· 150 g sárgarépa apróra vágva
· 2 evőkanál miso paszta
· 3 evőkanál olívaolaj
· 2 mérőkanál Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék (1 mérőkanál = 10 g)
· Ízlés szerint: 2 szál koriander durvára vágva
Elkészítése: Tedd a sárgarépát és a lencsét egy fazékba, öntsd fel vízzel. Főzd puhára a zöldségeket, majd engedd le róla a vizet. A koriander kivételével tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, és turmixold sűrű állagú pasztává. Add hozzá a koriandert és a Nutrilite™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket. Végül sózd és borsozd ízlés szerint.
Tipp: A főzés előtt válogasd át kézzel a (száraz) lencsét. A zacskós lencsében gyakran előfordulnak kis kavicsok, melyek turmixolás közben károsíthatják a turmixgépet.
Energiabomba smoothie
Hozzávalók:
· 1,5 dl víz
· 1/3 ananász, apró darabokra vágva
· 1 mérőkanál NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeverék
· fél uborka
· 1 marék friss bébi spenót
Elkészítése:
Távolítsd el az ananász és a grépfrút héját, mosd meg az uborkát és a spenótot, majd kockázd fel az összes zöldséget és gyümölcsöt. Tedd a gyümölcsöket és zöldségeket, a vizet és a NUTRILITE™ Szója-, búza- és borsófehérje alapú porkeveréket a turmixgépbe. Keverd sima, pépes állagúra, és már fogyasztható is!