Egészséges, ráadásul nagyon finom, sőt a fogyókúrázóknak is tökéletes lehet. Meleg előételként, reggelinek, vagy partyfalatnak is kiváló!
Hozzávalók:
A padlizsánhoz
- 330 g padlizsán (nyers)
- 4 csipet só
- 3 evőkanál olívaolaj
A szószhoz
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paradicsom
- 2 csipet feketebors (őrölt)
- 1 teáskanál oregánó (morzsolt)
- 1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
A feltéthez
- 80 g pizza mozzarella
- 8 db bazsalikomlevél – friss
Elkészítés:
A padlizsán két végét levágjuk, majd kb 2 cm-es szeletekre szeleteljük.
Besózzuk mindkét oldalát és papírtörlőre rakjuk 30 percre, hogy a felesleges nedvességet felitassuk vele.
A fokhagymát apróra vágjuk és pár percig pirítjuk egy serpenyőben, (vigyázva, hogy ne égjen meg) egy evőkanál olívaolajon.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a fokhagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzászórjuk a bazsalikomot és az oreganot és kb 10 percig főzzük, hogy megpuhuljon a paradicsom.
30 perc pihentetés után bekenjük olajjal a padlizsánszeleteket és 190 C-ra előmelegtett sütőben 15 percig sütjük őket.
Kivesszük a padlizsánokat a sütőből, ráhalmozzuk a szószt, megszórjuk sajttal és frissen vágott bazsalikomlevelekkel és visszatoljuk a sütőbe kb. 25 percre.
Frissen őrült borssal, bazsalikomlevelekkel tálaljuk.