VITAL MAGAZIN
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink
No Result
View All Result
VITAL MAGAZIN
No Result
View All Result
Kezdőlap Táplálkozás egészség

Pékinas – Hagyomány és innováció a táplálkozásban

Pékinas – Hagyomány és innováció a táplálkozásban

A Pécsi Pékinas Manufaktúra Kft.-nél felismertük a funkcionális élelmiszerek fontosságát, és épp ilyen termékek fejlesztésén dolgozunk. Sosem állunk meg, folyamatosan kísérletezünk, innoválunk. Nem véletlen cégünk választott jelmondata: Hagyomány és Innováció.”

Kizárólag olyan beszállítókkal dolgoznak, akik képesek biztosítani a tiszta üzemet. A Pécsi Pékinas Manufaktúra Kft. tulajdonosával, Cziger Sándorral készítettünk interjút, akinek a legfontosabb a fogyasztói bizalom.

A cég hazai, családi tulajdonban lévő, helyi vállalkozás, Baranya és Tolna megye harmadik legnagyobb sütőipari vállalata. A vásárlók milyen pékáruval találkozhatnak a mintaboltokban?

A Pécsi Pékinas Manufaktúra Kft. termékei, három alaptípusba sorolhatók. Büszkék vagyunk mindenmentes és gluténmentes saját fejlesztésű termékeinkre, de vásárlóink körében közkedveltek hagyományos péksüteményeink is. 46-féle termékünk érhető el jelenleg: leveles termékek, kenyérfélék, zsemle, kifli, kalácsok, hagyományos péksütemények. Kedvenc gluténmentes termékeink fagyasztott állapotúak, amelyeket otthon csak fel kell engedni, vagy zárt csomagolásban 4 napos szavatossági idővel kerülnek a polcokra. Már úton van az a csomagológépünk, amely lehetővé teszi, hogy védőgázos csomagolásban kínáljuk ezeket a termékeket. Ez a csomagolás javítja az eltarthatóságot, biztosítja a frissességet, ezáltal a kulináris élményt.

Heteken belül 4-féle gluténmentes cukrásztermékkel is piacra lépünk. S hogy melyek ezek? Ezt még nem áruljuk el, legyen meglepetés!

A termékpalettán újdonságként szerepelnek a gluténmentes termékek. Ha valaki gluténmentes diétát folytat, a legfontosabb a biztonság, azaz garantáltan gluténmentesnek kell lennie az alapanyagnak. Mik a meggyőző minőség alapkövei a Pécsi Pékinas Manufaktúránál?

Annak, aki gluténérzékeny, meg kell tanulnia, melyek azok az élelmiszerek, amelyek számára megfelelőek, fogyaszthatóak. Nagy a felelősségünk, mert ha az étel gluténnel szennyeződik, annak egészségügyi következményei vannak. Ezért óvatosan és nagy körültekintéssel, élelmiszer-technológus bevonásával tervezzük gluténmentes termékeink összetételét.

A legfontosabb kiemelni, hogy a termékek elkülönítetten, tiszta üzemben készülnek, kizárva így minden keresztallergizációt. (Tiszta üzem az az üzem, ahol csak gluténmentes terméket gyártanak a gyártósoron.)

A sütési folyamat minden szakaszában ellenőrzést végzünk, a termékeket fagyasztott vagy üzemben csomagolt állapotban szállítjuk boltjainkba. Alapanyag-beszállítóinkat rendszeresen auditáljuk az ún. BRC-szabvány alapján, amely biztosítja, hogy a szigorú élelmiszerbiztonsági irányítási gyakorlatokat mindig betartsák. Kizárólag olyan beszállítókkal dolgozunk, akik képesek biztosítani a tiszta üzemet.

A Pékinasnál az összes alapanyag tartalmát, összetevőjét, amellyel dolgozunk, amit felhasználunk a termékeinkben, bevizsgáltatunk az Élelmiszerlánc – biztonsági Centrumnál.

Van olyan superfood, amelyet Magyarországon mi mérettünk be először! Nem becsült értékekkel dolgozunk, pontos adataink vannak a beltartalomról. Így tudunk felelősséget vállalni a termékeinkért. Fogyasztóink bizalma a legfontosabb számunkra

Mindig kíváncsian figyeltem, hogy jön létre emberi kéz által bármi, ami kellemesebbé teszi az életet. Talán a legizgalmasabb az egész folyamatban a várakozási idő, amikor az összeállított étel a sütőbe kerül, és utána a kezünkbe vehetjük az elkészült művet. Mielőtt a fogyasztók kipróbálhatják a finomságokat, egy termék keletkezésében hányan vesznek részt és milyen alkotási folyamatokon megy keresztül?

Az alkotás első lépése, hogy felvetjük azokat a termékeket, amelyeket szeretünk, és amiben hiszünk. Kizárólag olyan pékáruk jöhetnek szóba, amelyeket családom és jómagam is megennénk.

Amikor kiderült, hogy kisfiam tejfehérje érzékeny eldöntöttem, hogy olyan finomságokat biztosan fogunk készíteni, amelyeket ő is nyugodtan fogyaszthat. Így alkottuk meg 14 allergéntől mentes termékeinket. A tervezés után jön annak gyártásának technológiai megvalósítási vizsgálata, vagyis, hogy gyártható-e a termék a meglévő gépparkkal. Persze üzleti terve is készül a terméknek. Ha minden passzol, akkor az élelmiszeripari technológus összeállítja a receptúrát, majd átadja a gyártásnak, ahol Erzsike és Móni megsüti az új péksüteményt. A gyártmánylap az a termékadatlap, amellyel már a vásárló is találkozik. Az elkészült termékből mintát veszünk, érzékszervi vizsgálatot végzünk. Ha nem vagyunk elégedettek, akkor változtatunk, tökéletesítünk. Majd reméljük, hogy ami számunkra ízletes, azt a vásárlóink is annak találják majd.

A Pékinas blogoldalán olvasható, hogy az emberek számára egyre világosabbá válik, hogy az élelmiszerek nem csak energiával, makro- és mikrotápanyagokkal látnak el bennünket. Újra felfedezték a „régi gabonákat”. Mondhatjuk, hogy elérkezett az ősgabonák reneszánsza?

Az ősgabonából készült pékáruk napjainkban méltán élik másodvirágzásukat. Az ősgabonák jobban ellenállnak modern korunk viszontagságainak, védettebbek a betegségekkel szemben is, és szinte bárhol megteremnek. Azért foglalkozom az ősgabonával, mert bár hátránya, hogy kevesebb terem belőle (hektáronként 1-2 tonna), hiszek benne. Minden értékes dolgot tartalmaz, amiért kenyeret eszünk. Tápanyagokban gazdag, kevesebb a szénhidrát benne, mint a modern búzában, viszont növényi zsírokból, foszforból, nátriumból, béta-karotinból és lizin-mikroelemből, esszenciális aminosavból többet tartalmaz. Az ősgabonás termékek íze rusztikus: vajas aroma, enyhe diós jegyekkel. Szaftos, enyhe savas ízű bélzet párosul jól átsült, malátás-karamelles jellegű héjjal.

Már kapható a Pékinas legújabb terméke, ami puha, szaftos bélzettel és jól átsült, roppanós héjjal, nagyszerű ízzel rendelkezik. Élettel teli harmóniát, hagyományos rusztikus textúrát alkot. Milyen titkokat rejt még ez a finomság és mi ihlette az elkészítését?

Ó, ez az Ókovászos kenyerünk! Az ókovász használata egybevág egészségre törekvésünkkel. Megpróbálunk visszatalálni természetes környezetünkhöz, nem elfelejteni a kenyérsütési hagyományokat. Az Ókovász kenyér teljes kiőrlésű liszt, csíráztatott rozsmagvak és búzakovász felhasználásával készül, így 3 napig szaftos és puha marad. Kóstold meg, mi nagyon szeretjük!

Az interjút készítette: Fésűs Veronika főszerkesztő, sportfejlesztési mentor

 

Ez is érdekelhet még

Orrdugulás várandósan?
Életmód

Orrdugulás várandósan?

2023. január 24.
Becses szervünk védelmében – A mellünk ápolása
Életmód

Becses szervünk védelmében – A mellünk ápolása

2023. január 10.
Beszéljünk a futók térdfájdalmairól!
egészséges életmód

BOLDOG ÚJ ÉVET! – milyen fogadalmakat tettél?

2023. január 01.
Keresd a változás szerethető útját!
Életmód

Keresd a változás szerethető útját!

2022. december 16.
Következő bejegyzés
Hogyan lehet immunerősítő egy jógagyakorlatsor?

Hogyan lehet immunerősítő egy jógagyakorlatsor?

FACEBOOK

Legfrissebb cikkeink

Orrdugulás várandósan?

Orrdugulás várandósan?

2023. január 24.
Huszonévesen kezdődik a ráncosodás elleni küzdelem

Huszonévesen kezdődik a ráncosodás elleni küzdelem

2023. január 19.
Vajon edzésnek számít-e a jóga?

Hátizom erősítés nőknek és férfiaknak

2023. január 10.
Teljes kiőrlésű gabona – mennyit együnk belőle?

Teljes kiőrlésű gabona – mennyit együnk belőle?

2023. január 10.
VITAL MAGAZIN

Kövess minket

Kategóriák

  • Alakformálás
  • anti-aging
  • Beauty
  • bőrápolás
  • család
  • egészség
  • egészséges életmód
  • Egyéb
  • Életmód
  • fashion
  • fitnesz
  • fogyókúra
  • futás
  • gyógyítás
  • háziállat
  • Hétindító
  • hírek
  • interjú
  • Jó formában
  • jóga
  • koronavírus
  • mentes
  • méregtelenítés
  • méregtelenítés
  • mozgás
  • Női lét
  • öko
  • outdoor
  • program
  • Promóció
  • psziché
  • recept
  • Sikertörténet
  • Sport
  • szépségápolás
  • tanulás
  • Táplálkozás
  • tudatos étkezés
  • utazás
  • vegán
  • zsírégetés

Legfrissebb hírek

Veganuár mozgalom

Veganuár mozgalom

2023. január 26.
Sonka kisokos

Sonka kisokos

2023. január 26.
Vitamin ABC

Vitamin ABC

2023. január 25.
Orrdugulás várandósan?

Orrdugulás várandósan?

2023. január 24.
Huszonévesen kezdődik a ráncosodás elleni küzdelem

Huszonévesen kezdődik a ráncosodás elleni küzdelem

2023. január 19.
  • Médiaajánlat
  • Kapcsolat / Impresszum
  • Adatkezelési Tájékoztató
  • Cookie

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

No Result
View All Result
  • Sport
    • FITNESZ
    • FUTÁS
    • JÓGA
    • OUTDOOR
    • SIKERTÖRTÉNETEK
    • ZSÍRÉGETÉS
  • Életmód
    • EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD
    • HÁZIÁLLAT
    • INTERJÚ
    • JÓ FORMÁBAN
    • Női lét
    • ÖKO
    • PSZICHÉ
  • Táplálkozás
    • EGÉSZSÉG
    • FOGYÓKÚRA
    • MENTES
    • RECEPT
    • TUDATOS ÉTKEZÉS
    • VEGÁN
  • Beauty
    • ALAKFORMÁLÁS
    • ANTI-AGING
    • BŐRÁPOLÁS
    • FASHION
    • SZÉPSÉGÁPOLÁS
  • Jóga kisokos
  • Szakértőink

© 2018 Vital Magazin - Készítette: WordPress Master.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
x

A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ Adatvédelmi beállítások További információ a cookie-kezelésről