Bemutatjuk nektek az alternatív pizzát azoknak akik nem fogyaszthatnak glutént vagy laktózt, vagy szimplán a vegán életmódot követik. Egészséges és finom receptet aminek az alapja és a feltéte is teljesen vegán, illetve variálható!
Hozzávalók:
- 3/4 bögre fehér quinoa
- 1 doboz humusz (ízlés szerint adhatunk hozzá fokhagymát vagy pirospaprikát)
- 2 evőkanál víz
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál tengeri vagy Himalája só
- 1 kicsi cukkini vagy padlizsán
- 2 paradicsom
- 1 bögre reszelt növényi sajt
- Friss bazsalikom
A quinoa-t áztassuk be 3 bögre vízbe és hagyjuk állni nagyjából két órán keresztül, majd tegyük az áztatott quinoa-t egy turmixba és adjuk hozzá 2 evőkanál vízet, sütőport, sótés nagyjából 3 evőkanál humuszt.
Ezt tegyük egy sütőlapra, és nagyjából 1 cm vastagon egyengessük el tetszőleges formára. 220°C-os sütőben nagyjából 10 perc alatt süssük aranysárgára. A tetejére kenjünk a humuszból, majd szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal.
A felkarikázott cukkinit és paradicsomot (vagy más választott zöldséget) halmozzuk rá, majd szórjuk meg sajttal, és mehet vissza a sütőbe kb. 6-10 percre.