Gyors, egyszerű, és a bókok sosem maradnak el!
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 4-5 alma
- 1 csomag bacon
- só
- sajt
Az almát meghámozzuk, és lereszeljük. Ezután hagyjuk állni, amíg elkészítjük a húst. A csirkemellet kicsi kockákra vágjuk, majd megsózzuk. Ha ez kész, addigra az alma már jól levet ereszt. Amennyire csak lehet, jó alaposan kicsavarjuk az almát, majd beborítjuk a tepsi alját vele, úgy, hogy mindenhol legyen. Nem kell vastagon tenni! Erre tesszük rá a csirkemell darabokat, és betakarjuk bacon szalonnával. A tepsit fedjük le, vagy süssük kacsasütőben. Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig 180 fokon készre sütjük. Ha megpuhult a csirke, akkor a reszelt sajtot rászórjuk a tetejére, és még fedő nélkül kb. 10 percig sütjük, hogy jól ráolvadjon és megpiruljon a sajt.
Rizzsel, vagy krumplipürével tálaljuk!
Jó étvágyat hozzá!
Forrás: esztiteka.blog.hu