Remeg vendégváró finomság, de akár másnap esti nasinak is tökéletes. Nem egy 3 perces recept, de a végeredményért megéri.
Hozzávalók:
- Áfonya
- Mandulatej
- Kókusztej
- Zabpehely
- Méz vagy Agave szirup
- Chia mag
Elkészítése:
Az alsó réteghez kell egy marék fagyasztott áfonya, 1,5 dl mandulatej, két evőkanál apró szemű zabpehely és két evőkanál méz. Ezeket az összetevőket keverd simára, majd kanalazd őket a poharak aljára és tedd a fagyasztóba kb. 20 percre.
A második réteghez szükséged lesz 2 evőkanál chia magra, 1,5 dl mandulatejre és egy evőkanál mézre. Ha sima az állaga, ez jöhet az előző rétegre, majd a hűtőbe kb. 4 órára.
A pihenőidő leteltével (vagy másnap reggel) pedig jöhet az utolsó réteg elkészítése, amihez kell újra egy kevés áfonya, 2 dl kókusztej, 1,5 dl mandulatej és a turmixgéped.
Ha simára keverted, akkor önts minden pohár tetejére valamennyit és készen is van a háromrétegű pudingod!