Egészséges és nagyon finom ebédet, vagy vacsorát készíthettek édesburgonyából és spenótból, ha követitek a leírt receptet.
Hozzávalók ( 4 személyre )
- 30 dkg édes burgonya
- 20 dkg spenót levél
- 3 dl főző tejszín
- 2 doboz (16 dkg-os) natúr tonhal konzerv
- 1 citrom reszelt héja
- egy fél citrom leve
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3 dkg puha teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só, bors, szerecsendió
- 1 teáskanál mustár
Elkészítés
- Az édes burgonyát tegyük föl főni héjában.
- Egy serpenyőbe téve a spenótot, fokhagymával, sóval, borssal pároljuk pár percig, majd öntünk rá 2 dl tejszínt, és a szerencsendiót, és így is rottyantsunk rajta egyet.
- Egy kivajazott sütőtál aljára kanalazzuk a tejszínes spenótot.
- Előkészítjük a halas réteget: a lecsöpögtett tonhalkonzervet összekeverjük a citrom reszelt héjával, egy fél citrom levével, a mustárral és villával összenyomkodjuk, összekeverjük. Ez lesz a második réteg a tálban.
- A megfőtt édes burgonyáról lehúzzuk a héját, karikákra vágjuk és harmadik rétegként a spenótos-halas rétegekre helyezzük.
- Majd rámorzsolunk egy kis vajat, önthetünk rá egy kevés főzőtejszínt és reszelt sajttal turbózhatjuk még föl.
- Végül irány a sütő (kb.200 fokon), ahol 25-30 percig sütjük.
A sütőtál méretétől függően készíthetitek három, vagy hat rétegben. Jó étvágyat hozzá!