Itt van az ősz, ami azt jelenti, hogy itt van a sütőtök fő szezonja is. Felhasználása igen sokrétű, legtöbbször levest, és köretet készítünk belőle, vagy egyszerűen csak megsütjük és még melegen lakmározunk belőle a hűvös estéken. Most egy rendhagyó, tökös tészta receptet mutatunk nektek, higgyétek el, ebben a formában is nagyon finom lesz!
Hozzávalók:
- 2 evőkanál oliva olaj
- fél csésze salotta hagyma
- 2 evőkanál zsálya
- 1 evőkanál kakukkfű
- kb. 40 dkg ricotta
- kb. 40 dkg sütőtök püré
- 1 csésze tej
- fél csésze parmezán
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál fahéj
- negyed teáskanál szerecsendió
- só, bors ízlés szerint
A szószt elkészítése után keverjük össze kb. fél kilogramnyi tésztával, és szedjük bele egy kivájt sütőtök belsejébe (vagy tepsibe). Szórjuk meg fél csésze mozzarellával, majd süssük letakarva 220 °C-on 15-20 percig, letakarás nélkül további 2-3 percig.
Jó étvágyat! 🙂
https://www.instagram.com/p/BpWa73MCUFD/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram