Még kitart a tél és a hideg egy pár hétig, és ilyenkor bizony nagyon jól tud esni egy forró krémleves vacsorára vagy ebédre. Ez a vegán recept minden elvárásnak megfelel: isteni finom, laktató, és kevés előkészületet igényel, így különösebb vesződség nélkül készül el, ami jól tud jönni egy fárasztó nap után.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb édesburgonya
- 1 hagyma
- 3 répa
- 30 ml / 2 evőkanál olíva olaj
- egy csipetnyi szerencsendió
- negyed teáskanálnyi fahéj
- negyed teáskanálnyi őrölt kömény
- negyed teáskanálnyi kurkuma
- só és bors ízlés szerint
- kb. 1 liter zöldségalaplé
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 ˚C-ra. Vágd nagyobb darabokra a zöldségeket és helyezd őket egy tálba. Öntsd rájuk az olíva olajat és a fűszereket. Sütőpapírra helyezve süsd őket kb. 30 percig. A felesleges olaj eltávolítása után helyezd őket egy lábasba, és mehet rá az alaplé. Hagyd, hogy felforrjon, majd kisebb lángon főzd a zöldségeket addig, amíg meg nem puhulnak teljesen, kb. 15-20 percig. Botmixerrel pürésítsd, amíg nem lesz krémleves állaga.
https://www.instagram.com/p/Btmu2NIACT1/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram