Ropogósra sült édesburgonya héjába visszatöltve egy kis csavarral. Nagy kedvenc, ellenállhatatlan. Próbáljátok ki! Egy rövid videóban illusztrálják az elkészítést..
Hozzávalók:
4 édesburgonya
1 evőkanál Oliva olaj
1/4 csésze tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1/2 csésze mozzarella
1/2 csésze cheddar
4 csík bacon, apróra vágva ropogósra sütve
Tálaljunk mellé tejfölt és metélőhagymát
Elkészítés Borbás Marcsival és Kovács Andrással:
– Böködjünk meg néhányszor minden gumót, és süssük 200°C-on 50 percig, vagy amíg puha nem lesz. Hagyjuk hűlni, majd vágjuk hosszában ketté.
– Kanállal szedjük ki a belsejét, úgy hogy egy kis hús maradjon a héján. A húsát tegyük egy tálba, a héjakat locsoljuk meg olíva olajjal és süssük tovább 200 °C-on 10 percig.
– Keverjünk az édesburgonya húsához tejet, sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Keverjük simára és krémesre. Vegyük ki a sütőből a héjakat, töltsük bele a pürét, és a tetejére tegyünk sajtot. Tegyük be a sütőbe (200°C) 15 percig, hogy megolvadjon a sajt.
– Vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a pirított baconnel, tálaljuk tejföllel, metélőhagymával.
– Tipp: ha kicsit egyszerűbben akarunk hasonlót készíteni, akkor csupán vágjuk karikákra az édesburgonyát, és sütés után olvasszuk rá a sajtot szórjuk meg baconnel és tejfölös metélőhagymából tegyünk rá kicsit a tetejére, nagyon gusztusos falatokat képezve.
Forrás: Edesburgonya.bio