Az egészséges étrenddel sokat tehetünk a hajhullás megelőzéséért: szilícium-dioxidban, kalciumban és vasban gazdag diéta, zöld, leveles zöldségek, fehérjék és cink. A bab fehérjetartalma – a dió omega-3 zsírsav miatt, míg a tojás magas B12-vitamin tartalma miatt tesz jót a hajnak és a fejbőrnek.
A-vitamin
Az A-vitamin arra ösztönzi a szervezetet, hogy a fejbőrnek egészséges faggyút termeljen. Érdemes azonban vigyázni, mert a túl sok A-vitamin problémát okozhat: extrém túladagolása (például sok táplálékkiegészítő és hajhullás elleni csodaszer tartalmaz nagy mennyiségű A-vitamint) károsíthatja a bőrt és a csontokat, fáradtságot vagy hányást is okozhat.
C-vitamin
A C-vitamin segíti a fejbőr egészséges működését azáltal, hogy akadályozza a szabadgyökök által okozott káros oxidációs folyamatokat például a fejbőrön is. C-vitamin nélkül a haj törékennyé válik, a fejbőr pedig gyengébbé.
E-vitamin
Az E-vitamin egy olyan zsírban oldódó antioxidáns, amely növeli az oxigén felvételét a szöveteken belül, ezzel fokozza a vérkeringést a fejbőrben, és növeli a haj növekedését.
Niacin
A niacin egy színtelen, vízben oldható szerves vegyület, amely az E-vitaminhoz hasonlóan javítja a vérkeringést és a fejbőr egészségét.