Turmixot nemcsak gyümölcsből, hanem zöldségekből is készíthetsz. Egy tartalmas zöldségturmix nemcsak az emésztésedre, hanem a hangulatodra is hatással van.
A nátha a legyengült immunrendszert támadja meg. Nőknek napi 2,5 csésze zöldséget, míg a férfiaknak 3 csészével kell fogyasztaniuk ahhoz, hogy biztosítsák napi rost-, vitamin- és ásványianyag-bevitelüket. Bemutatok három zöldségturmixot, amivel garantálom, hogy kirobbanóan jó kedved lesz!
Zöldségturmix 3 zöldségből
Ehhez a recepthez csupán három zöldséget szükséges használnod: bébispenótot, zellert és uborkát, amelyek friss ízeket, valamint különféle vitaminokat és ásványi anyagokat kínálnak. A zöldalma biztosítja a természetes édességet, míg a fehérjepor kordában tartja az étvágyat.
- 1 csésze víz
- 35 g vaníliás fehérjepor
- 1 csésze bébispenót
- 1 zellerszár
- 1/4 csésze uborka
- 1/2 közepes zöldalma
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1 csésze jég
Zöld napkelte turmix
Egy reggeli edzés után kiváló választás a zöld napkelte turmix. Nem csak a szomjadat csillapítja, de pótolja a szénhidrátot is és értékes káliumforrással is ellátja a szervezetedet.
- 2 evőkanál kendermag
- 2 csésze friss bébispenót
- 1 és 1/2 csésze darabolt mangó (fagyasztva)
- 1 csésze jázminos zöld tea
- 1 kimagozott datolya
- 8 friss mentalevél
- 1 és 1/2 evőkanál bio citromlé
- 1 teáskanál friss gyömbérgyökér
Szuperzöld turmix
Az alacsony kalóriatartalmú és magas tápanyagtartalmú, hidratáló uborka ebben a zöldturmixban 95 százalékos víztartalmának köszönhetően csillapítani fogja a szomjad.
- 2 csésze fagyasztott, darabolt mangó
- 1 csésze uborka
- 2 csésze friss bébispenót
- 3/4 csésze víz
- 2 evőkanál 100 százalékos citromlé
- 10 friss mentalevél
- 1 teáskanál gyömbérgyökér
- 1/2 jalapeno paprika
A zöldségek kevés kalóriát, zsírt és sok rostot tartalmaznak, emellett koleszterinmentesek. Számos nélkülözhetetlen tápanyagot biztosítanak, beleértve az A- és C-vitamint, a káliumot, a rostot és a folsavat. Bár önmagában egyetlen zöldség sem képes kielégíteni az összes táplálkozási szükségletet, de ha változatosan fogyasztjuk azokat, elősegíti a tápanyagok megfelelő egyensúlyának biztosítását.
Fésűs Veronika főszerkesztő írása