Nagyon finom és laktató ebéd készülhet belőle az egész családnak! Lássuk mi kell hozzá:
Hozzávalók
- bors
- 1 kis doboz tejföl (lm)
- 3 ek gluténmentes zabpehelyliszt
- 1/2 csokor petrezselyem
- 1 ek zabpehely (gm)
- citromlé
Elkészítés:
Elkészítés
-
- Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beledobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával.
- Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük 5 dl vízzel. Lefedve puhára főzzük, majd kivesszük belőle a paprikát és a paradicsomot.
- A tejfölhöz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés (néhány kanállal hozzákeverjünk a forró főzőléből) után a főzelékhez adjuk.
- Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a zabpehellyel, végül pár csepp citromlével savanyítjuk.